Social4Us: sociale media

Social Media op school: de wereld verandert

De wereld om ons heen is de laatste decennia duidelijk veranderd. Wij gebruiken in deze multimediale samenleving alle soorten van techniek op elk moment van de dag en zijn constant in contact met elkaar. Mobieltjes, tablets, en computers bieden een scala aan social media en apps om het leven ‘makkelijker’ te maken. De training ‘Social4Us’ combineert kennis en toepassingen met communicatie en innovatie in uw school.     

Onderscheidend

Ons concept ‘Social4Us’ omvat veel meer dan alleen Facebook, Twitter of Whatsapp. Wij besteden aandacht aan trends, onderwijsprojecten, veiligheid en privacy, keuzemogelijkheden in apps en sites en kwaliteitsaspecten van internet.  Zo kunnen we een link leggen in onze lessen, in didactiek, op onze site en in communicatie met kinderen, collegae, ouders en derden. We maken het traject op uw school volledig op maat: de school beslist de inhoud, de duur en de tijdspanne.

I-coach

We helpen de school bij het optimaal gebruiken van sociale media, in welke vorm dan ook. We kunnen u zelfs opleiden tot i-coach. Als i-coach stimuleert u leerlingen, leerkrachten en ouders om veel aspecten van ICT en social media toe te passen in het onderwijs. Dat wat u leert zowel fyusiek als online (één op één), brengt u praktisch over op uw collegae en u gaat de veranderingen toepassen in de school.

Uniek in Nederland!

Als uitgangspunt worden het verplichte curriculum van het ministerie van OCW gebruikt welke volledig vertaald is in ‘ikbenik.online’. Eén van de kernvaardigheden van ikbenik is ‘digitale vaardigheden’ met als deelvaardigheid ‘Mediawijsheid’, in doorgaande lijn op school. Overigens is de hele kernvaardigheid ‘Digitale vaardigheden’  in doorgaande lijn verwerkt voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Met deze doorgaande lijn bent u verzekerd van álle digitale aspecten die verwachten worden in het PO. Nergens wordt dit zo compleet weergegeven als in ikbenik.online.

Er wordt gewerkt aan drie items:

 • ICT en didactiek binnen de school;
 • Social media en de school;
 • Innovaties binnen moderne media.

Opzet

De opzet is drieledig:

 • Input en volledig op maat-traject, afstemming wat de doelen & verwachtingen zijn;
 • Coaching (on-the-job) met doelenafspraak;
 • Online begeleiding naast on-the-job.

Na elke bijeenkomst krijgen de school opdrachten mee en kunnen zij die periode gecoacht worden door één van onze social media expert.

Als school/I-coach

 • heeft u inzicht in de ontwikkelingen op internet en social media;
 • leert u deze ontwikkelingen praktisch toe te passen op uw school;
 • creëert u betrokkenheid bij uw collegae;
 • weet u diverse media-aspecten toe te passen in de lessen;
 • werkt u samen aan de virtuele wereld van school en omgeving.

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw bericht