Social4Us

Social Media op school: de wereld verandert

De wereld om ons heen is de laatste decennia duidelijk veranderd. Wij gebruiken in deze multimediale samenleving alle soorten van techniek op elk moment van de dag en zijn constant in contact met elkaar. Mobieltjes, tablets, en computers bieden een scala aan social media en apps om het leven ‘makkelijker’ te maken. De cursus ‘Social4Us’ combineert kennis en toepassingen met communicatie en innovatie in uw school.

Onderscheidend

Ons concept ‘Social4Us’ omvat veel meer dan alleen Facebook, Twitter of Whatsapp. Wij besteden aandacht aan trends, onderwijsprojecten, veiligheid en privacy, keuzemogelijkheden in apps en sites en kwaliteitsaspecten van internet. Zo kunnen we een link leggen in onze lessen, in didactiek, op onze site en in communicatie met kinderen, collegae, ouders en derden.

I-coach

We leiden u op tot i-coach. Als i-coach stimuleert u leerlingen, leerkrachten en ouders om veel aspecten van ICT en social media toe te passen in het onderwijs. Dat wat u leert op de bijeenkomsten, brengt u praktisch over op uw collegae en u gaat de veranderingen toepassen in de school.

Uniek in Nederland!

Er worden 8 bijeenkomsten op een (woensdag)middag gepland in 16 maanden tijd. Bij minimaal 5 bijeenkomsten wordt een landelijke specialist, ervaringsdeskundige of trendsetter van een bepaald onderwerp uitgenodigd om de deelnemers kennis te laten maken met de laatste ontwikkelingen. Hierbij moet u denken aan Facebook, Edu-app, Snappert, ‘schoolvoorbeeld’, etc.

Er wordt gewerkt aan drie items:

 • ICT en didactiek binnen de school;
 • Social media en de school;
 • Innovaties binnen moderne media.

Opzet

De opzet is drieledig:

 • Expert-bijeenkomsten;
 • Coaching (on-the-job);
 • Online begeleiding.

Na elke bijeenkomst krijgen de cursisten opdrachten mee en kunnen zij die maand gecoacht worden door onze social media expert. De groepsgrootte van coaching is minimaal 4 en maximaal 6 personen. De deelnemers worden i-coach van hun school. Zij coachen op hun beurt weer de teamleden om zo gezamenlijk social media in school in te zetten.

Als I-coach

 • heeft u inzicht in de ontwikkelingen op internet en social media;
 • leert u deze ontwikkelingen praktisch toe te passen op uw school;
 • creëert u betrokkenheid bij uw collegae;
 • weet u diverse media-aspecten toe te passen in de lessen;
 • werkt u samen aan de virtuele wereld van school en omgeving.

Kosten en waar wordt de cursus gehouden?

We kennen twee soorten opleidingen: open inschrijving en incompany-training. De kosten van open inschrijving bedragen per persoon voor € 2.995,00 all-in. Na afloop ontvangt de deelnemer een certificaat. De cursus wordt vanaf komend schooljaar (2017-2018) gehouden op de tweede woensdag van de maanden oktober, november, december, januari, februari, maart, april en mei. De cursus wordt gehouden in de regio noord, midden en zuid op de deelnemende scholen. De cursus gaat door bij minimaal 7 deelnemers; maximaal aantal deelnemers is 15. De kosten incompany-training worden onderling afgestemd.

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw bericht