TopCanon

Voorbeelden van leerlingen die zelfstandig werken in het TopCanon-doeboek. Een aanrader! (€10,00 per doeboek en éénmalig) 

De Canon van Nederland

De Canon van Nederland is een overzicht van belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van Nederland. Samen vertellen ze hoe Nederland zich in de loop van de eeuwen heeft ontwikkeld.

De TopCanonkaarten van Nederland bestaat uit 50 onderwerpen uit de Nederlandse cultuur en geschiedenis. De Canon is feitelijk ontworpen voor leerlingen van 8 tot 14 jaar in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs en een verplicht onderdeel binnen het onderwijs-curriculum.

School in Balans heeft een overzicht gemaakt van al deze kaarten waarin de tijdlijn en gebeurtenissen op één A4 vermeld staan voor de groepen 3 t/m 8. Hoewel het ministerie van OCW de kaarten feitelijk heeft ontworpen voor een andere doelgroep (ook VO), zijn een paar kaarten heel goed te gebruiken voor groep 3 zoals Hunebedden en de 1e spoorlijn. U kunt het overzicht gratis opvragen bij School in Balans.

Onlineklas heeft een schitterend werkboek uitgebracht die in scholen vaak en graag gebruikt worden als zelfstandige verwerking van een kaart. Bij hoogbegaafden/meerbegaafden worden de kaarten ook als huiswerk ingezet. Overigens zijn alle kaarten in te zetten als huiswerk of als extra taakwerk (weektaak) zonder dat hier écht een lesuur aan besteed moet worden. Het doeboek wordt éénmalig per leerling aangeschaft en gaat de hele basisschool(tijd) mee. Voor tien euro per werkboek, plezier voor tien!

Zowel op de site van Onlineklas/TopCanon als op de site www.canonvannederland.nl vinden de leerling alle input van de kaarten van de canon. Ook de tijdbalk van Onlineklas geeft een helder overzicht van de canon weer.

Canon van Nederland