Zoekvaardigheden Mediawijheid Online

De cursus

Duur: 2 uur
Waar: eigen provincie
Plaats: nader af te stemmen
Periode: op een woensdagmiddag in de maanden oktober-november
Kosten: € 149,00 per persoon
Bijzonderheid: minimaal twee deelnemers per school

In company

Een 2 uur durende cursus op school waar samen met het team de methode praktisch bekeken gaat worden. De prijs is € 990,00. Datum wordt in samenspraak met de school afgestemd.

Algemeen

Onlineklas heeft als enige organisatie in het Primaire Onderwijs een platform ontwikkeld waar content (digitale vakken) in zit, gecombineerd met een leerkrachtgedeelte waarin o.a. een app-builder is ingebouwd (zelf lessen maken), evenals een ingebouwd overzicht van toets resultaten met koppeling naar het leerlingvolgsysteem. Kortom een platform dat klaar is voor het onderwijs in de 21e eeuw. Geen enkel platform is zo compleet als Onlineklas!
Samen met het landelijke onderwijsadviesbureau School in Balans is een trainingsopzet gemaakt om optimaal inzicht te hebben in de methodiek en haar werkwijze. Op interactieve manier wordt aandacht besteed aan alle aspecten van deze methode. Aan bod komen organisatie, inhoud, toetsing, zelfredzaamheid en oplossingsgericht denken.

Bijzonderheid

Een leerling heeft verschillende vaardigheden nodig om informatie te zoeken op internet.
1. Een goede voorbereiding,
2. Het leren opbouwen van een zoekopdracht (ofwel het leren kennen van de mogelijkheden van de zoekmachine) en
3. Het leren beoordelen van webinformatie.
Deze drie punten zijn uitgewerkt in deelonderwerpen die handen en voeten geven aan adviezen als: „Je moet wel de juiste zoektermen gebruiken” of „Onderzoek altijd of een bron betrouwbaar is”. Want dat is makkelijker gezegd dan gedaan … In Zoekvaardigheden Mediawijsheid leren kinderen en leerkrachten alles over het zoeken en vinden van bruikbare online informatie voor school en thuis. Dit gebeurt aan de hand van zoekmachine 8-12.info en aan de hand van praktische Slim Zoeken lessen en opdrachten. Verken de beste online bronnen, werk aan de uitbreiding van je woordenschat rond een zoekopdracht, zet slimme zoekcommando’s in en ga op zoek naar de makers van een webpagina.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door te mailen naar info@schoolinbalans.nl of via onderstaand contactformulier. De aanmelding moet voor 1 september 2015 binnen zijn. De cursus gaat door bij minimaal 10 aanmeldingen. Na inschrijving ontvangt u verdere gegevens.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Uw bericht