Mediawijheid

De cursus

Duur: 3 uur
Waar: eigen school
Periode: nader overeen te komen
Kosten: € 775,00 per dagdeel
Bijzonderheid: Volledig inzicht in mediawijsheid 

In company

Hoe zorg ik voor een gezonde digitale balans bij kinderen? Zijn sociale media slecht voor het welzijn van kinderen? Wat is deepfake? Online radicalisering; bestaat dat? Hoe leer ik kinderen digitaal leren buiten de methodes om? Bestaat cyberpesten ook in het PO? 

Algemeen

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit het leven van nu en spelen een belangrijke rol bij de sociaal emotionele ontwikkeling van de huidige generatie kinderen. Wij geven eigen inzicht én inzicht om in gesprek te gaan over plezierig, veilig en gedoseerd gebruik van sociale media met kinderen en ouders. Je zou met dit onderwerp dagen kunnen vullen, met ouders, kinderen en anderen maar we hebben gekozen voor – in eerste instantie – één dagdeel. Het gaat hierbij om inzicht, inzicht in de huidige ontwikkeling van mediawijsheid. Wat is dan die ontwikkeling en hoe gaan wij daar als school mee om.

Keuze mogelijkheid

Als school heeft u een keuze welke aspecten het team (eventueel in samenspraak met ouders) aan bod wil laten komen. Hoewel de volgorde van onderwerpen bij mediawijsheid niet allesbepalend is en het team (ouders) zelf een keuze kunnen maken voor de indeling, staan hieronder de meest fundamentele onderwerpen. We richten de bijeenkomst vooral in op de belevingswereld van het kind, de omgeving van de school en de maatschappelijk mediawijsheid-trend van dat moment. Zo zijn we altijd up-to-date. Voorbeelden van onderwerpen kunnen zijn:

 • Medialandschap, beeldvorming, phishing, nieuwsmedia, privacy en cyberpesten. 
 • Populaire platforms TikTok, YouTube, Snapchat en Whatsapp.
 • Het leren beoordelen van webinformatie en verken de beste online bronnen.
 • Getallen, data, applicaties, verslaving, camera’s, macht van grote bedrijven, emoji’s en memes.
 • Nepnieuws, levensbeschouwing en mediawijsheid, politiek, gevaren, grenzen, propaganda, religie en mediawijsheid, influencers, privacy, VPN, datadiefstal en technologie & evolutie.

U kunt ook een keuze maken uit bovenstaande onderwerpen omdat wij een volledig-op-maat-bijeenkomst willen bieden. Onze experts hebben landelijk onderwijs bekendheid en behoren tot de trendsetters op het gebied van mediawijsheid.

Aanmelden

Wilt u een mediawijsheid-bijeenkomst organiseren met het team, met ouders & het team, met kinderen en leerkrachten… wij kunnen dat voor u organiseren, volledig op maat. Wilt u meer weten, mail dan naar info@schoolinbalans.nl of reageer via onderstaand contactformulier.

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw bericht